vrijdag 11 maart 2016

Opnieuw protest in Heesch

Ook in Heesch gaan de protesten tegen de asielwaanzin gewoon door! 

Tientallen mensen protesteren in Heesch voor het gemeentehuis tegen een azc

HEESCH - Voor het gemeentehuis in Heesch zijn vijftig tot honderd demonstranten bij elkaar gekomen om te protesteren tegen een azc. De gemeenteraad vergadert op dit moment, maar vluchtelingen of een azc staan niet op de agenda.


 
De demonstranten hebben spandoeken meegenomen. De sfeer is niet dreigend. Het is vooralsnog rustig. De groep is bezorgd dat politieke partijen een kleiner azc toch weer op de agenda willen zetten.

'Niet met de benen omhoog'
 
"Wij kunnen dan met de beentjes omhoog gaan zitten en gaan zitten wachten tot er ineens onverwacht een motie is. Of we gaan nu in actie komen", legt één van de actievoerders uit. Tegenstanders van de komst van een azc zijn bang dat de politieke partij Blanco toch een motie indient voor een kleiner azc.

Volgens de actievoerders die donderdagavond voor het gemeentehuis stonden, zien veel mensen in Bernheze de komst van asielzoekers niet zitten. "Ik denk dat heel veel mensen denken 'liever niet'", vertelt een dame.

'Op camera zijn ze voor'
 
"Zo gauw ze een camera zien zijn ze allemaal voor, maar als de camera weg is zijn ze tegen. Ze durven niet te zeggen dat ze tegen zijn", vult een andere actievoerder haar aan.

Het protest werd afgelopen maandag al aangekondigd. In een anoniem pamflet werd opgeroepen om donderdag naar het gemeentehuis te komen.

Geen azc, wel statushouders
 
Het vluchtelingendebat is een heet hangijzer in Heesch. Vorige maand werd in een motie besloten dat er geen azc voor vijfhonderd vluchtelingen komt in de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt. Wel komen er meer statushouders in de gemeente.

Bron: Omroep Brabant



Geen opmerkingen:

Een reactie posten