dinsdag 10 mei 2016

Hoge werkloosheid in Loon op Zand: Gemeente besluit gastarbeiders in te zetten

Werkloosheid Noord-Brabant daalt; Loon op Zand een van de uitzonderingen. Toch vind de gemeente het schijnbaar nodig arbeidsmigranten in de gemeente te vestigen:
"De gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk werken samen en hebben voor de uitvoering van de Participatiewet gezamenlijk 1 uitvoeringsorganisatie Baanbrekers. In het werkgebied van Baanbrekers is veel bedrijvigheid m.n. in de logistiek, metaal- technische productie en leisure. Om aan de vraag van de werkgevers naar personeel te voldoen huisvesten wij in onze regio veel arbeidsmigranten. Wij zien met de komst van vergunninghouders nieuw arbeidspotentieel ontstaan. Wij willen kansrijke vergunninghouders direct bemiddelen naar een baan. Hiermee bedoelen een passend werkprofiel dat aansluit bij de vraag van de werkgevers in ons werkgebied.
Om deze reden, willen wij ( gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk) graag met onze uitvoeringsorganisatie Baanbrekers ) een pilot starten om met statushouders een HOB traject aan te
bieden. HOB staat voor huisvesting, opleiding en een Baan en is bedoeld voor statushouders die snel aan het werk willen en kunnen. Wij willen een pilot starten volgens de HOB methodiek voor minimaal 15 en maximaal 20 statushouders die gekoppeld worden aan onze gemeenten. "


Geen opmerkingen:

Een reactie posten