zondag 31 januari 2016

Duizenden incidenten in asielcentra

Den Haag - De politie heeft in het afgelopen jaar 4460 meldingen geregistreerd van incidenten bij asielzoekerscentra en noodopvanglocaties. Hieronder 55 zedenzaken, voornamelijk tussen bewoners onderling. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.
De meldingen variëren van diefstal, zedendelicten en grote vechtpartijen tot verloren identiteitspapieren. De politie sluit niet uit dat er valse meldingen bij zitten, omdat soms ter plaatse blijkt dat het loos alarm is. Het is de eerste keer dat landelijke politiecijfers hierover naar buiten komen. Komende week komt de politie in verschillende delen van het land met regionale cijfers.

Staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) vindt ieder incident er een te veel: „Bij u en bij mij in de straat, maar ook op COA-locaties.” De Tweede Kamer valt vooral over de hoeveelheid zedenmisdrijven en wil dat daders uitgezet worden. VVD-Kamerlid Azmani noemt de meldingen ’onacceptabel’: „Voor wie zich niet aan de regels houdt, is daar het gat van de deur.”

Bron: Telegraaf 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten