vrijdag 15 januari 2016

Verdwenen aanrandingen Almere ook in doofpot van politie?

Wie dacht dat de doofpot affaires rond criminele asielzoekers enkel in Duitsland voor kwamen, komt bedrogen uit. 

Twee asielzoekers worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd wegens het aanranden van twee meisjes in Almere in september. Op bewakingscamera’s werd vastgelegd dat de twee verdachten een meisje van achteren besprongen. De ouders van het slachtoffer vrezen dat de politie de zaak onder de pet heeft gehouden.

Op 9 januari moeten de twee asielzoekers voor de strafrechter verschijnen, schrijft NRC vrijdagochtend. Een woordvoerder van de politie wil alleen kwijt tegen het dagblad dat de zedenzaak op de agenda staat, de identiteit van de verdachten 'is niet relevant'. De gemeente van Almere heeft bevestigd dat de asielzoekers bij één aanranding betrokken waren, maar de ouders van het slachtoffer zeggen dat er meer aan de hand is.
Bij de aanrandingen in september werd een achttienjarig meisje in de Almeerse Herbergsteeg van achteren aangevallen door twee personen, die hulp kregen van een derde man. Een van de drie zou haar vast hebben gehouden en een ander persoon zou haar hebben betast.

De drie asielzoekers werden direct gearresteerd. Het voorval werd vastgelegd door bewakingscamera's. Ook een vriendin die te hulp schoot en twee andere meisjes zouden zijn aangerand. Twee van de vier slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie zou een van de meisjes hebben afgeraden aangifte te doen, omdat dit 'te aangrijpend' zou zijn geweest voor een minderjarige.

Doofpot

Een van de drie asielzoekers werd al snel vrijgelaten door de politie. Volgens de vader van het meisje was dat 'om te voorkomen dat de zaak in de doofpot zou belanden'. Hij publiceerde een bericht over de aanrandingen op zijn eigen lokale nieuwssite, wat voor veel ophef in het land zorgde.

Bron: Elsevier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten