zondag 17 januari 2016

Flyeractie tegen besluit gemeente over asielzoekers Kaatsheuvel

Afgelopen zaterdag gingen activisten van de Stichting 'Onze Stem' de straat op om te flyeren tegen de noodopvang en het gesprek aan te gaan met andere dorpelingen. Een zeer goede en positieve publieksactie! 

Stichting 'Onze Stem' klaagt het democratisch tekort in de gemeente Loon op Zand aan en vindt dat er teveel asielzoekers in Kaatsheuvel zijn geplaatst, zonder eerst de bevolking daarbij te raadplegen.  De stichting staat voor een veilig en democratisch Kaatsheuvel voor iedereen.

Wij roepen bij deze iedereen dan ook op zich bij deze stichting aan te sluiten! Samen staan we sterk!

KAATSHEUVEL - De stichting Onze Stem flyert zaterdagmiddag in het centrum van Kaatsheuvel. Zij claimt dat het straatbeeld en gevoel van veiligheid in het dorp is veranderd door een eenzijdige beslissing van de gemeente.  

Inmiddels zijn er in de buurt van het asielzoekerscentrum spandoeken opgehangen met de tekst 'Respect voor vrouwen!' Wie de spandoeken heeft opgehangen is niet duidelijk.

Met de beslissing wordt gedoeld op de opvang van asielzoekers in Droomgaard. In het vakantiepark worden tot 1 april maximaal 1200 asielzoekers opgevangen in de noodopvang. Anderhalve week geleden kwamen de eersten aan in Kaatsheuvel.

De stichting twijfelt eraan of de asielzoekers na 1 april weer vertrekken. ,,Daar heeft de burgemeester geen helder antwoord op gegeven", stelt Maarten Guezen van onze Stem.
 
De stichting in oprichting wil meerdere acties gaan houden rond de opvang van asielzoekers, zodat 'een tweede keer' niet voorkomt. Guezen:,,We zijn niet links of rechts en vinden ook dat vluchtelingen geholpen moeten worden, maar deze opvang met deze aantallen is ons door de strot geduwd door de gemeente."
 
Bron: Brabants Dagblad
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten