vrijdag 8 januari 2016

Weer vechtende asielzoekers in Oisterwijk

Bij een vechtpartij tussen twee groepen asielzoekers zijn donderdagavond zeven jongens aangehouden.

Op donderdag 7 januari 2016 om 21.00 uur meldde het personeel van het AZC bij de politie dat er een vechtpartij was uitgebroken op het AZC. Er zou onder andere met stokken geslagen worden. De politie spoedde zich met verschillende eenheden die kant op, waaronder ook enkele agenten met politiehonden. Samen met het aanwezige personeel werden de groepen gescheiden. Er zijn geen gewonden gevallen.
Door middel van getuigenverklaringen van personeelsleden werden de grootste raddraaiers gevonden en aangehouden voor openlijk geweld. Deze zeven zijn naar het bureau gebracht en ingesloten. Twee personeelsleden waren ook mishandeld en hebben aangifte gedaan. De recherche gaat de zaak onderzoeken. Volgens de eerste verklaringen zou de ruzie zijn begonnen om het wegmaken van het balletje van het tafelvoetbalspel. De verschillende partners, betrokken bij de asielopvang, zullen bekijken hoe de problemen te voorkomen zijn.

In Oisterwijk zijn er de laatste maanden opvallend meer ongeregeldheden op en rondom het AZC; eerder werd hierop een noodverordening ingesteld. 

Bron: Oisterwijk Nieuws


Geen opmerkingen:

Een reactie posten