donderdag 7 januari 2016

Ingezonden brief

Deze open brief van een verontruste inwoner van de gemeente was ingezonden naar verschillende media en is uiteindelijk in het Brabants Dagblad gepubliceerd. Wij wilde jullie deze brief niet onthouden:   

Vluchtelingen opvang Kaatsheuvel

In het B.D. van 23 dec. zegt dhr. Luijendijk: ‘…dat de gemeenteraad het volk vertegenwoordigt. Zij zijn gekozen’.
Hij zegt het niet met zoveel woorden maar het komt wel neer op: Wat sta je nou te zeuren, wij maken het toch uit.
Sinds wanneer kan, onder het mom van ‘wij zijn gekozen’ zo’n beslissing, die zo gevoelig ligt bij mensen, door een gemeenteraad, zonder overleg, even genomen worden?
Omdat de heren zelf ook geen goed gevoel erover hadden, had men een half peloton politie, beveiliging , etc. op laten draven. Echt overdreven.
Maar Geldermalsen heeft in ieder geval bewezen dat protesteren loont!
Ik citeer weer: Op de vraag:’ waarom geen 800 i.p.v. 1200?’ Antwoord hij: Wij hebben dat geprobeerd maar COA is niet geïnteresseerd.
Hoe is het mogelijk dat je niet opkomt voor de mensen in deze gemeente.
Het had hem gesierd als hij had kunnen zeggen men wilde 1200 mensen sturen maar (bijv.) 600 is voor ons de grens.
Maar dhr. Luijendijk gedraagt zich als een marionet van den Haag en dus van het COA. Erg zwak als leider en puur eigenbelang!
Tenslotte: er is begrip voor vluchtelingenopvang maar dan wel eerlijk verdelen over alle gemeentes ook al is het kortstondig!

Burgemeester Luijendijk probeert 'zijn' burgers hun ongerustheid weg te nemen tijdens de infoavond in een zwaar belegerde Klavier. Met weinig succes overigens, de meeste bezoekers gingen met meer vragen weg dan dat zij kwamen ...


1 opmerking:

  1. Ik hoor graag waar en wanneer we kunnen protesteren! Ze lopen af en aan door de straat, kijken binnen en in de autos! Wordt er nu al gek van!!!

    BeantwoordenVerwijderen