zondag 27 december 2015

Gewonden en aanhoudingen bij vechtpartij azc in Arnhem

Bijna dagelijks verschijnen er berichten in de krant over gewelddadige incidenten met asielzoekers. Toch blijft Burgemeester Luijendijk ons geruststellen ons vooral geen zorgen te maken over de komst van de op één na grootste asielopvang in Nederland.  Het zijn slechts incidenten aldus het COA.

ARNHEM - Bij het aszielzoekerscentrum Vreedenburgh aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid is zaterdagavond Tweede Kerstdag een groep van zo'n 15 personen met elkaar op de vuist gegaan. 4 gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. 
 
Volgens de politie zijn er na ingrijpen 3 mannen aangehouden van 24, 25 en 26 jaar oud. Een van hen komt uit Tilburg, de andere 2 uit Arnhem. Ze worden verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging. Wat zij bij het azc deden, kon de politie nog niet zeggen. Ook is het nog onbekend hoe de vechtpartij is ontstaan.
 
Hulpdiensten
 
Rond 22.15 uur werd de meldkamer van het hoofdbureau gewaarschuwd over de ongeregeldheden. Het ingrijpen door de politie nam een half uur in beslag. Er werden zeker 6  surveillancevoertuigen en 2 ambulances ingezet. Buiten het azc was het stil op straat. Alleen bij de ingang klonken opgewonden stemmen van bewoners. Het azc is nooit eerder getroffen door een incident van deze omvang.
 
In gesprek
 
Het 3 verdiepingen tellende complex bevindt zich op zo’n 50 meter afstand van de openbare weg en is afgesloten met een slagboom. De politie is na het voorval nog geruime tijd in gesprek geweest met de asielzoekers om de aanleiding van de vechtpartij te achterhalen en de zaak te sussen. Ook heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA extra beveiliging laten komen van het bedrijf Global Security. Het azc is voorzien van camerabewaking.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten