dinsdag 22 december 2015

Grimmig maar beheerst optreden in Kaatsheuvel

Gisteren werd er een tweede informatie avond gehouden voor de inwoners van Kaatsheuvel. Veel mensen gingen met meer vragen naar huis dan dat ze kwamen. De informatie die gegeven werd was vaag, onduidelijk en vooral tegenstrijdig. Hieronder een indruk van iemand die de informatiedag ook bijwoonde:


Ondergetekende werd gevraagd door twee inwoners van Kaatsheuvel om ze te vergezellen naar de inloopavond op het Klavier betreffende de asieldeal van onze gemeente met malafide huisjesmelker Peter Gillis. Het dorp was een grote vesting. Een politie inzet waar een wedstrijd Ajax-Feijenoord jaloers op zou zijn. Daar mij was verteld dat alleen inwoners van het dorp welkom zouden zijn respecteerde ik dit om vooral buiten van mensen te horen wat er leefde. En om te zien hoe een en ander zou verlopen. 
 
Veel boze mensen. De burgemeester en wethouders konden geen goed doen. Er werd opgemerkt dat de prestigieuze opvang ergens van betaald moest worden. Uit eerlijkheid vertelde ik deze mensen dat de burgemeester en wethouders zeker de narren zijn in deze tragische komedie maar niet de grote boeven. Dat de echte zakkenvuller de huisjesmelker is en de echte despoten in het Haagse zetelen. Ene Dijkhoff voorop.

Gillis de huisjesmelker loog tegen mensen, hij zei wellicht niets te verdienen op de noodopvang. Naar ik opving kreeg hij 40 euro per persoon per dag. Dit is dus 48.000 euro per dag! Maal een dag of 1000 te gaan (tot april) of langer als we de gemeente moeten geloven. Ook stelde hij dat er wellicht maar 800 asielzoekers zouden komen, in plaats van de beloofde 1200, waardoor hij minder winst zou maken. De burgemeester ging vooral niet op al te veel op dingen in. Het CDA scheen geen antwoord te kunnen geven wat te doen als 800 trotse Polen boos zouden worden om de eventuele intimidatie (of erger) van hun vrouwen door asielzoekers. De draaiboeken deugen in ieder geval van geen kant. Ik ving ook op dat er op het totaal van 1200 asielzoekers nog geen 120 kinderen zouden zitten, waar momenteel een school voor is benaderd. De 60% gezinnen waar de gemeente het aanvankelijk over had zal dus ook wel niets van kloppen. Binnenkort daarover meer.

Buiten was de sfeer grimmig. Een sfeer van boosheid, maar ook van saamhorigheid. Ik heb weinig mensen kunnen vinden die voor deze waanzin waren of wellicht hadden ze het lef niet hun mond daarover open te trekken. Behalve natuurlijk de asielindustrie, nee de asielmaffia noem ik het, de zakkenvullers binnen. Het soort opbouwwerker en asieladvocaat, wie kent ze niet.

De politie inzet is een voorbode van de vele miljoenen die deze onzin de inwoners van de gemeente Loon op Zand zal gaan kosten. Zichtbaar chagrijnig stonden ze te wachten (wie weet te hopen) op opstootjes. Ze hadden nog wat goed te maken voor hun afgang in Geldermalsen. Maar de Brabanders waren slim en hielden gelukkig hun gemak. Het draagvlak voor de noodopvang lijkt in ieder geval belabberd. 
 
Wordt vervolgd.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten