zaterdag 19 december 2015

Politie intimideren mensen om geen gebruik van hun democratische burgerrechten te maken

Alsof het al niet erg genoeg is dat er zonder enige vorm van overleg of inspraak een noodopvang voor asielzoekers ongevraagt door de Kaatsheuvelnaren de strot wordt geduwd, probeert de politie als waakhonden van de burgemeester burgers te intimideren om van hun meningsvrijheid en recht op demonstratie af te zien!

AATSHEUVEL – De politie in Kaatsheuvel houdt mensen die oproepen om te protesteren tegen de komst van asielzoekers streng in de gaten. Met drie personen is al ‘een gesprek aangegaan’. Met een vierde is de politie bezig. “We willen niet aan de vrijheid van meningsuiting komen, maar wel aangeven wanneer het te ver gaat.’’ Dat schrijft het Brabants Dagblad op haar site. Het gaat om personen die op Facebook ‘opvallen’. Twee van hen kregen de politie thuis over de vloer. Ze roepen op social media op om naar de bewonersbijeenkomsten te komen, die vanavond en maandag gepland staan in Kaatsheuvel, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Vanavond staat daar de eerste bijenkomst gepland over de komst van 1200 asielzoekers op vakantiepark “de Droomgaard” in Kaatsheuvel. Bewoners zijn vooraf niet geïnformeerd en kunnen ook geen bezwaar aantekenen. Wel zijn er twee informatieavonden, eentje op vrijdagavond en eentje op maandagavond.
De geboden noodopvang in de gemeente Loon op Zand is meteen de grootste noodopvang in Brabant en de één na grootste van het hele land. De groep asielzoekers zal naar verwachting voor 60 procent bestaan uit Syrische gezinnen en voor 40 procent uit alleen reizende mannen uit Eritrea.
 
Bron: 112 Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten