zaterdag 19 december 2015

Kortpittig vakantiepark Kaatsheuvel krijgt 1.200 vluchtelingen en casht hard

Wat in Geldermalsen niet kan lukt in Kaatsheuvel kennelijk wel. In de gemeente Loon op Zand worden 1.200 asielzoekers opgevangen, gedurende de periode 'van week 52 tot april 2016'. Maar waarom niet langer? En wie mag er cashen?

We moeten het ze nageven: in Loon op Zand hebben ze prima door welke onwenselijke taferelen zich in Geldermalsen hebben afgespeeld. Burgemeester Wim Luijendijk (PvdA) doet het daarom helemaal anders.

Vanuit het niets wordt er een 'factsheet' op de webpagina van de gemeente gezet: die vluchtelingen komen er gewoon. Luijendijk houdt de mensen geen worst voor met inspraakavonden waar er toch niet naar de bewoners geluisterd word maar communiceert een glashelder 'geen inspraak gezien het maatschappelijk belang van het verzoek en de gastvrijheid van onze gemeente.' Duidelijk.

Maar waarom moeten de mensen op precies 1 april 2016 weer weg? Is het geen grap? En waar gaan ze dàn heen? Het antwoord kunnen we vinden dankzij dezelfde factsheet. De Oostappen Groep gaat de opvang verzorgen. Met een beetje Google komen we uit bij dit vakantiepark, dat er in de winter natuurlijk verlaten bijligt.

De Oostappen Groep is een familiebedrijf, in bezit van Peter Gillis. Samen met zijn drie kids levert hij '100% inzet en hard werken' en daar is zijn succes aan te danken. Dat mogen we wel zeggen.


De Gillis'jes hun bedrijf is minstens € 5 miljoen waard. In 2012 en 2013 werd er niet minder dan € 600.000 resp. € 1,6 miljoen aan de winstreserve toegevoegd. Deze situatie is dus niet te vergelijken met die in Geldermalsen. Daar zijn de asielzoekers een soort kistkalveren die gebruikt worden om een overleveraged stuk braakliggende grond om te toveren tot een winstgevende onderneming; in Kaatsheuvel is die er al, noodopvang of niet. Dit heeft alles in zich om een stuk soepeler te gaan verlopen dan 'Geldermalsen'. Tenminste, als de relocatie op 1 april 2016 tenminste een succes gaat worden, wat op zijn minst vervangende opvang vergt. Anders zitten er allemaal Syriërs in de vakantieparken terwijl de kortpittige huismoeders met gezin en ingeblikt eten op de stoep staan. Dan krijgen we XXL-versie van 'Geldermalsen' maar de gemeente en Gillis hebben nog dik vier maanden om dat te voorkomen.

Bron: 925

Geen opmerkingen:

Een reactie posten