maandag 28 december 2015

Ouders willen veiligheidsgarantie voor kinderen Zilverlicht bij komst vluchtelingen op vakantiepark

KAATSHEUVEL - Ouders van kinderen die naar het Zilverlicht (Speciaal Basis Onderwijs, SBO) in Waalwijk fietsen, willen van onderwijswethouder Wil Ligtenberg een veiligheidsgarantie als er 1200 asielzoekers op camping Droomgaard worden opgevangen. 

Kinderen vanuit de dorpskernen Loon op Zand en Kaatsheuvel fietsen dagelijks langs camping De Droomgaard om van en naar school te gaan. Met name de ouders van kinderen op SBO het Zilverlicht hebben tijdens de bijeenkomst op 21 december hun zorgen uitgesproken over de veiligheid van hun kinderen tijdens deze fietsroute.

Vanaf maandag 4 januari wil de wethouder dat er om 8.15 uur professionals/vrijwilligers klaarstaan om de fietsende kinderen naar school te begeleiden. Waar zij op de route te vinden zijn, moet nog worden bepaald. Om 14.45 uur (met uitzondering van woensdag) zijn de kinderen klaar bij SBO het Zilverlicht. Op dit tijdstip moeten wederom professionals/vrijwilligers klaarstaan om de kinderen naar hetzelfde punt terug te begeleiden. Een andere optie is het inzetten van een touringcar, zodat de leerlingen met de bus naar school gebracht kunnen worden. Dit is slechts een tijdelijke maatregel tot het eerste plan gerealiseerd is.

Bron: Brabants Dagblad

1 opmerking:

  1. De veiligheid geldt denk ik niet alleen voor het Speciaal Basis Onderwijs (SBO), maar voor alle fietsende kinderen vanuit Loon op Zand en Kaatsheuvel. Lijkt naar mijn bescheiden mening ook een beetje laat om 08:15 te gaan posten want dan zijn de meeste leerlingen al op school!

    BeantwoordenVerwijderen