vrijdag 25 december 2015

Vakantieparkmiljonair Peter Gillis casht €5,7 miljoen met opvang vluchtelingen

Opvang van asielzoekers een zaak van altruïsme? Nee hoor, hoewel de asielindustrie de gewone burger kapitalen aan belastinggeld kost in een toch al moeilijke economie, zijn er enkele miljonairs die asielzoekers handig weten te gebruiken als een melkkoe om er zelf (nog) rijker van te worden. Een van deze miljonairs is Peter Gillis, die in samenwerking met zijn politieke vriendjes in het gemeentehuis en het COA, maar liefst 5,7 miljoen euro verdient over de ruggen van de Kaatsheuvelnaren, asielzoekers en de 800 Poolse gastarbeiders, die onder erbarmelijke omstandigheden in Droomgraad leven. Wij roepen iedereen op om hem te laten weten wat je hiervan denkt!     


Aan vluchtelingen is veel geld te verdienen. Voor een dagje opvang betaalt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) €40 per dag. Vandaag stapte Peter Gillis van Oostappen Groep ook in de opvang-industrie. Het Quote 500 lid stelt zijn Brabantse vakantiewoningen ter beschikking.

Tja, nu de Efteling weinig aanloop meer heeft, is het zaak om die vakantiehuisjes bij het park te exploiteren. Campingcowboy Peter Gillis van Oostappen Groep sloot vandaag een overeenkomst met het COA, de opvangclub voor vluchtelingen. Pats, dat is lekker verdienen. €40 maal maximaal 1200 vluchtelingen = 48.000 per dag. De deal loopt vanaf aanstaande maandag tot en met 30 april. Bij maximale bezetting wordt Gillis toch weer dik €5,7 miljoen rijker. Gefeliciteerd, Peet. Gillis is de zoveelste vluchtelingencasher trouwens.


Jonald Bouwhuis

Tijdens ons onderzoek naar wie vluchtelingen huisvest, kwamen we een oude bekende tegen. Vastgoedhandelaar Jonald Bouwhuis uit Apeldoorn vangt in een hotel 230 vluchtelingen op voor maximaal twee jaar. Hotel De Wyllandrie kocht hij in mei 2015 mede om die reden. Hij betaalde er €950.000 voor. Lucratief, aangezien er €40 per dag te verdienen is aan een vluchteling. Als hij in twee jaar het maximum aantal asielzoekers opvangt, zal hij €6.716.000 aan inkomsten ontvangen. Daarvan zijn de investeringen voor de vluchtelingen zoals voedsel en bedden nog niet van afgetrokken. Iedereen kan wel zien dat hij er nog genoeg aan overhoudt. Na die twee jaar wil hij overigens appartementen van het hotel maken. Asielzoekers kunnen zijn aankoop dus financieren. Helaas reageerde Bouwhuis niet op telefoontjes van de redactie.

Dirk Lips

Dirk Lips is de hofleverancier van het COA. Hij biedt in de verschillende hallen van zijn Libéma onderdak aan 3.400 vluchtelingen. Als we de som van €40 per persoon hanteren, zou Lips €136.000 per dag binnen krijgen. De nummer 140 uit de Quote 500 ontkent er rijk van te worden. In de Volkskrant zegt de ondernemer er net van rond te kunnen komen.

Hennie van der Most

Heel Oranje zit nog net niet Hennie van der Most met hooivorken en fakkels achterna. De amusementsmiljonair herbergt nu zo’n 1.400 vluchtelingen in zijn Speelstad Oranje. Dat is niet de enige plek waar hij asielzoekers opvangt, want hij geeft er ook driehonderd onderdak in de Evenementhal Hardenberg. Overigens is hij niet de meerderheidsaandeelhouder van de zaal in de Drentse plaats, ABN Amro is dat. Als we de vluchtelingensom bij Van der Most uitrekenen, komt hij uit op €56.000 euro per dag. Dit ontkent hij echter. Hij zou speciale afspraken met het COA hebben gemaakt omtrent de prijs. Hiervan komt hij naar eigen zeggen net rond.

Gerard van der Horst

Deze vastgoedmiljonair stond bij de bevolking in 1998 in West-Brabant ook wel bekend als de man ‘die in asielzoekers doet’. 'Ik verdien niet aan het leed van anderen. Ik zorg er juist voor dat asielzoekers op dit moment in een veilige omgeving verblijven. Ik verdien eraan, dat is waar. Maar ik werk er twaalf uur per dag voor', aldus Van der Horst toen. Nu zit hij opnieuw in de vluchtelingen, maar dan in Duitsland is te lezen in de nieuwe Quote. Mede hierdoor is hij 16 jaar later opgeklommen tot plaats 163 in de Quote 500 met een vermogen van 115 miljoen.

De familie Van Zuijlen van Nijevelt

Nu in de winter er toch bijna geen gasten naar Duinrell komen, is het voor de eigenaren van het park zeer lucratief om vluchtelingen in de huisjes te stoppen. In het attractiepark van de adelijke familie Van Zuilen van Neijvelt worden er in totaal zeshonderd opgevangen. Dit is volgens de vluchtelingensom goed voor €24.000 per dag. Of de asielzoekers ook mogen zwemmen in het Tikibad is onbekend. In 2013 mochten ze dat niet.

Bron: Quotenet





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten